Calendar

May
14
Mon
糖尿病與藥物治療 – 方恩衍註冊藥劑師 @ 香港中文大學
May 14 @ 6:30 pm – 8:00 pm

20180514香港中文大學糖尿病教育活動系列
糖尿病是一個日益嚴重並有年輕化趨勢的問題。香港中文大學將於5月舉辦一系列有關預防糖尿病的教育活動,以喚起大眾對糖尿病的關注。活動內容將由不同醫療專業人士到場進行講座,包括醫生、藥劑師、糖尿病專科護士、中醫師等,讓參加者以不同角度認識糖尿病及相關的疾病預防知識。

香港中文大學藥劑學院主辦「針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座」
題目:糖尿病與藥物治療
講者:方恩衍註冊藥劑師


20180514
Jun
2
Sat
肺癌與免疫治療 – 鄭永德註冊藥劑師 @ 香港教育專業人員協會總辦事處
Jun 2 @ 2:30 pm – 4:00 pm

香港中文大學藥劑學院主辦
2018年針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座

肺癌與免疫治療
講者:鄭永德註冊藥劑師


20180602
Jun
16
Sat
乳癌知多少?- 鄭永德註冊藥劑師 @ 香港教育專業人員協會總辦事處
Jun 16 @ 2:30 pm – 4:00 pm

香港中文大學藥劑學院主辦
2018年針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座

乳癌知多少?
講者:鄭永德註冊藥劑師


20180616
Jul
21
Sat
骨質疏鬆你要知 – 黃再欣註冊藥劑師 @ 鄰舍輔導會深水埗康齡社區服務中心
Jul 21 @ 2:30 pm – 4:00 pm

香港中文大學藥劑學院主辦
2018年針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座

骨質疏鬆你要知?
講者:黃再欣註冊藥劑師


Jul
26
Thu
CUHK SUMMER WORKSHOP for Introducing Pharmacy Research Postgraduate Programmes & HKPFS Scheme 2018 @ Lecture Theater, G/F, Lo Kwee-Seong Integrated Biomedical Sciences Building (LKIBSB), Area 39, CUHK
Jul 26 – Jul 27 all-day

Introduction

This interactive workshop is designed for prospective applicants to learn about the MPhil and PhD programmes in the School of Pharmacy, The Chinese University of Hong Kong and the prestigious Hong Kong PhD Fellowship Scheme (HKPFS). Graduate training is a highly personalized experience; therefore, it is critically important that you meet the professors and their graduate students before making one of the most important decisions in your life.

We believe this workshop is an invaluable opportunity for you to launch a successful career as a researcher at the forefront of drug discovery, development, and use in a setting of your choice.

Theme:
Pursuing a Rewarding Career in Research

Featuring:
– Application Guideline
– Career Prospect
– Pharmacy Research Sharing
– Opportunities to Meet with Pharmacy Professors
– Experience in CUHK Life

Eligibility:
Final year undergraduates and postgraduates in science stream (e.g. Pharmacy, Medicine, Chinese Medicine, Pharmaceutical Sciences, Biochemistry, Biomedical Engineering, etc)

Quota: 50

Free Registration 

Deadline: 13 July 2018 (Friday), First Come First Served

Online Registration

Rundown

26 July (Thursday)

Time Event Presenter
09:00 09:30 Registration
09:30 09:50

20 minutes

Opening Remarks

Highlight:

– Introducing the School of Pharmacy

Prof. Joan ZUO

Director and Professor

School of Pharmacy, CUHK

09:50 10:50

60 minutes

Launching Your Research Career

Highlight:

– How to Develop a Career as a Researcher

– Career Opportunities in the Research Field

Prof. Vincent LEE

Research Professor

School of Pharmacy, CUHK

10:50 – 10:55 Break
10:55 – 11:55

60 minutes

Pharmacy Research (Part A) at CUHK

Prof. Joan ZUO, Director and Professor School of Pharmacy, CUHK

Prof. Kenneth TO, Associate Professor, School of Pharmacy, CUHK

CUHK Pharmacy Professors

25 minutes presentation and

5 minutes Q&A for each

11:55 12:00 Break
12:00 – 13:00

60 minutes

Pharmacy Research (Part B) at CUHK

Prof. Yin-ting CHEUNG, Assistant Professor, School of Pharmacy, CUHK

Prof. Sharon LEUNG, Assistant Professor, School of Pharmacy, CUHK

CUHK Pharmacy Professors

25 minutes presentation and

5 minutes Q&A for each

13:00 – 13:10 Group Photo Session ALL
13:10 14:30

80 minutes

Lunch with CUHK Pharmacy Professors and Pharmacy Postgraduate Students

Highlight:

– Experience Sharing and Discussion

ALL

 

14:30 15:30

60 minutes

 

Study at CUHK & HKPFS Scheme

Highlight:

– Introducing Pharmacy Research Postgraduate Programmes

– HKPFS, Studentships, Travel Grants & Scholarships

– Overseas Conferences

– Admission Procedure

– Q & A Session

Prof. Kenneth TO

Graduate Division Head

Associate Professor

School of Pharmacy, CUHK

 

 

 

15:30 15:45

15 minutes

AAPS-CUHK Student Chapter Presentation Ms. Kiko REN
ChairpersonAAPS-CUHK Student Chapter
15:45 16:00 

15 minutes

Closing Address

Souvenir Presentation

Prof. Joan ZUO

Director and Professor

School of Pharmacy, CUHK

16:00 17:30

90 minutes

School Lab Tour

Open Forum

ALL
17:30 – 19:30

120 minutes

Dinner ALL

27 July (Friday)

Time Event Presenter
09:00 09:30 Registration
09:30 – 10:45

75 minutes

Pharmacy Research (Part C) at CUHK

– Mr. Justin SZE, MPhil Student, School of Pharmacy, CUHK

– Ms. Candy HUNG, MPhil Student, School of Pharmacy, CUHK

– Ms. Mia WU, MPhil Student, School of Pharmacy, CUHK

– Ms. Lareina LI, PhD Student, School of Pharmacy, CUHK

– Ms. JiaJia ZHAO, PhD Student, School of Pharmacy, CUHK

CUHK Pharmacy Postgraduate Students (5 students)

10 minutes presentation and

5 minutes Q&A for each

10:45 – 11:00 Break
11:00 – 12:00

60 minutes

Pharmacy Research (Part D) at Mainland Universities

– Mr. Zehong ZHANG, Pharmacy Undergraduate , Zhejiang University

– Mr. Lixiu ZHANG, Master Student, Northwestern Polytechnical University

– Ms. Wenji QIAN, Master Student, Fudan University

– Ms. Lei XU, Master Student, China Pharmaceutical University

Student Representatives

from Mainland Universities

(4 students)

10 minutes presentation and

5 minutes Q&A for each

12:00 – 12:05

5 minutes

Conclusion Prof. Yin-ting CHEUNG

Faculty Advisor

AAPS-CUHK Student Chapter

12:05 – 13:05

60 minutes

CUHK Tour ALL

 

Photos

Group Photo_20180726 Group Photo 2_20180726

IMG_3202-1 IMG_3230-1 IMG_3223-1 IMG_3235-1 IMG_3247-1 IMG_3257-1 IMG_3273-1 IMG_3281-1 IMG_3274-1 IMG_3278-1a IMG_3166-1 IMG_3174-2 IMG_3191-1

Aug
11
Sat
脂肪肝與藥物治療 – 黃叙諹註冊藥劑師 @ 救世軍油麻地長者社區服務中心
Aug 11 @ 2:00 pm – 3:30 pm

香港中文大學藥劑學院主辦
2018年針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座

脂肪肝與藥物治療
講者:黃叙諹註冊藥劑師


20180811
Sep
1
Sat
長期痛症知多D – 洪維謙註冊藥劑師 @ 仁濟醫院社會服務部專業培訓中心
Sep 1 @ 2:30 pm – 4:00 pm

香港中文大學藥劑學院主辦
2018年針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座

長期痛症知多D
講者:洪維謙註冊藥劑師


20180901
Sep
8
Sat
ISPOR 8th Asia-Pacific Conference
Sep 8 – Sep 11 all-day
Sep
22
Sat
銀屑病:類固醇/生物仿製劑兩面睇 – 鄭永德註冊藥劑師 @ 香港中文大學康本國際學術園2樓6號演講廳
Sep 22 @ 2:30 pm – 4:00 pm

香港中文大學藥劑學院主辦
2018年針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座

銀屑病:類固醇/生物仿製劑兩面睇
鄭永德註冊藥劑師 及 張苗醫生(皮膚科專科醫生)


20180922
Oct
6
Sat
認識慢性阻塞性肺病 – 倪綺珊註冊藥劑師 @ 循道衛理灣仔長者服務中心
Oct 6 @ 9:30 am – 10:30 am

香港中文大學藥劑學院主辦
2018年針藥及藥劑親子園藥物安全系列講座

認識慢性阻塞性肺病
講者:倪綺珊註冊藥劑師


20181006

Comments are closed